Prezentácia o Feudariu na Slavcone

08.05.2017

Posledný aprílový víkend (a ešte piatok k tomu) sa v Bratislave konal festival Slavcon a ja som tam mal prezentáciu o Feudariu a tvorbe webových strategických hier.

SlavCon je taký stredne veľký slovenský con pre fanúšikov fantasy, histórie, sci-fi a hier. V rámci hernej línie sa tam objavujú aj prednášky venované ich tvorbe a ja som si už dávnejšie (rozumej pred štyrmi rokmi) zaumienil, že keď budem mať Feudarium v lepšom stave, tak sa prihlásim a urobím tam o ňom prednášku.

Feudarium má sice ešte ďaleko od toho, aby som bol spokojný a aby tam bola tá kľúčová funkcionalita, ktorú chcem, ale povedal som si, že nebudem otáľať a tento rok Feudarium na SlavCone predstavím. Takže som poslal organizátorom návrh na prednášku s názvom "Tvorba webovej RTS hry ako one-man show", oni to schválili a v sobotu 29. apríla som prezentoval.

Našťastie som si dva týždne predtým prednášku odskúšal na kolegoch v práci, inak by som sa nezmestil do časového limitu :). Toto odskúšanie mi veľmi pomohlo aj z obsahového a formálneho hľadiska, pretože som od kolegov potom dostal veľmi hodnotný feedback, na základe ktorého som prezentáciu neskôr upravoval.

Zo žiadnej z týchto prednášok nie je video záznam, ale pre záujemcov mám k dispozícii aspoň slajdy, ktoré si môžu preklikať. Medzi jednotlivými slajdami sa posúvate pomocou klávesnice a to buď medzerovníkom, alebo šípkami. Z niektorých slajdov sa dá ísť aj smerom dole, nielen doprava (sledujte smerové šípku v pravom dolnom rohu).

Prezentácia o Feudariu na SlavCone#

Na SlavCone som mal v prezentácii menej textu a viac obrázkov a pri rozprávaní som šiel menej do detailov. Toto je verzia pre ľudí, ktorí sa tak zľahka zaujímajú o tvorbu (webových) hier.

Slajdy z prezentácie na SlavCone nájdete na adrese http://prezentacie.perunhq.org/slides/feudarium-slavcon.html

Prezentácia o Feudariu v Profesii#

Moja skúšobná prednáška v Profesii mala v prezentácii oveľa viac textu a jej text nebol veľmi rozdielny od toho, čo som rozprával. Táto verzia bude užitočná pre ľudí, ktorí sa o tvorbu hier zaujímajú viac a naozaj zvažujú, že by nejakú vytvorili.

Slajdy z prezentácie v Profesii nájdete na adrese http://prezentacie.perunhq.org/slides/feudarium.html