Pripravované novinky: Grafika jednotiek

13.04.2017

V článku o grafike budov som písal, že som si tvorbu grafiky rozčlenil na viacero častí. Koncom februára som predstavil a nasadil budovy a začiatkom apríla som nasadil aj grafiku pre jednotky. Doteraz sa mi však nepodarilo dostať sa k tomu, aby som o tom napísal na blog, tak to teraz napravím.

Ak mám pravdu povedať, tak som si nikdy nemyslel, že si postavičky do hry budem kresliť sám. Vždy som predpokladal, že si nájdem grafika, s ktorým spoločne vymyslíme návrhy a on to potom nakreslí. Keď som sa nakoniec rozhodol, že si skúsim sám poriešiť aj grafickú stránku hry, tak mi bolo jasné, že sa buď budem musieť priam zázračne zlepšiť v kreslení, alebo si budem musieť nájsť štýl, kde to nebude potrebné.

Cesta ľahšieho odporu sama od seba diktovala druhý spôsob, ku ktorému som mal našťastie už dlhšie vymyslený záložný plán, o ktorom som písal už v článku o budovách. Žiadne tieňovanie, jednoduché tvary a línie, obyčajný 2d vzhľad. Nebol to môj nápad, nechal som sa značne inšpirovať webovým komiksom Order of the Stick o partičke hrdinov, ktorí žijú vo svete RPG hry na spôsob Dungeons and Dragons.

Kresliť takýto štýl postavičiek ma veľmi bavil a šlo mi to aj celkom rýchlo. Nie som s výsledkom úplne spokojný, ale na tom sa ešte dá pracovať.

Jednotky#

Takto vyzerajú šermiar, jazdný lukostrelec a palcátnik:

Celkovo som kreslil 14 rôznych jednotiek, ktorých podobu je vidieť pri verbovaní a posielaní útoku, či podpory. Okrem toho som ešte kreslil ďalších 14 ikoniek, ktoré sa zobrazujú v rôznych zoznamoch (armáda prítomná v meste, armáda na pochode, detail výsledku bitky, verbujúce sa jednotky).

Ikonky#

Na obrázku nižšie môžete vidieť zväčšené ikonky pre strelca z kuše, šermiara, sekerníka, baranidlo a obliehaciu vežu.

Ako ďalej s grafikou#

Celkom sa tejto grafike teším. Zatiaľ som mal na tento odľahčený a trošku vtipný štýl iba pozitívne reakcie, takže v tom plánujem pokračovať :) Najhlavnejšíe však je, že hra konečne nadobúda nejakú grafickú identitu. Ešte ma síce čaká dlhá cesta, kým budem môcť uviesť Feudarium v komplet novom šate, ale smer bol vytýčený a vydal som sa na cestu. Pred samotným redizajnom hry ešte pribudnú ikonky surovín a komplet nová grafika mapy (a nielen grafika).

Nabudúce#

Nabudúce príde pre hráčov odmena :)